woensdag 2 oktober 2013

Vintage mini-album

Hallo allemaal,

Vandaag weer een mini-album van mij. Ik heb gebruik gemaakt van het Echo Park Paper papier. Het leuke aan dit boekje is dat de binnenkant slechts van één vel is gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om de binnenkant met een kaartjes vel te maken. Dan heb je direct op elke pagina een nieuw design.


Als eerste heb ik het vel met de drie rijen kaartjes in drie stroken gesneden. De rode lijnen op de afbeelding hierboven geven de snijranden aan. Je hebt dan drie stroken van 30,5 cm. Daarna vouw je de pagina's allemaal op gelijke grootte door ze te vouwen op de rood/witte lijn aangegeven op de afbeelding hierboven. Daarna wordt er een keuze gemaakt welk kaartje je gaat gebruiken (er wordt over twee kaartjes heen geplakt). Je maakt een grote lange strook door twee kaartjes op elkaar te plakken. Wanneer dit is gedaan kan het boekje in elkaar worden gevouwen. Ik heb ervoor gekozen om aan de bovenkant nog tags in het boekje te steken, het is dan belangrijk dat je de bovenkant niet dicht plakt. Het boekje kan naar wens (met of zonder open hoesjes aan de bovenkant) in elkaar worden geplakt. 
Voor de afwerking kan er nog een ander designpapier om de buitenkant van het boekje worden geplakt. Ik heb de voorkant afgewerkt met eigen gemaakte embellishments van papier van dezelfde productlijn.

Gebruikte materialen:

- Echo Park Paper Times and Seasons 'Journaling Cards'
- Echo Park Paper Times and Seasons 'Damask'
- Echo Park Paper Times and Seasons 'Lovely Notables'

- Echo Park Paper Times and Seasons 'Fancy Free'
- Echo Park Paper Times and Seasons 'Astoria'
- Distress Inkt 'Brushed Corduroy'


Ik hoop dat jullie het een leuk boekje vinden!
Groetjes Petra2 opmerkingen:

  1. Leuk uitgelegd zo Petra. Ziet er leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super meid... het ligt hier al kant en klaar... moet het alleen nog oppimpen, maar een prima beschrijving....

    BeantwoordenVerwijderen